Tweede aanhouding in zaak kofferbakmoord Stieltjeskanaal / Emmen

Stieltjeskanaal / Emmen – De politie heeft donderdagmorgen 5 april een 24-jarige inwoner van Emmen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Ralf Meinema. De verdachte is in een woning in zijn gezet en wordt ingesloten voor verhoor. De gewelddadige dood van Ralf Meinema wordt ook wel de ‘kofferbakmoord’ genoemd.

Eerdere aanhouding in februari
Sinds 31 maart 2017 doet de politie onderzoek naar de  gewelddadige dood van Ralf Meinema  (31) uit Klazienaveen. Hij werd die ochtend dood in de kofferbak van zijn Auto-sollicitatiebriefjes. De auto lag half in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol. Halverwege februari werd een 39-jarige man uit Emmen aangehouden. Die man zit niet enorm op de betrokkenheid bij het incident.

Hulp van het publiek
In februari heeft de politie op verschillende manieren de hulp ingeroepen van het publiek voor deze zaak. Zo werd via politie.nl, social media en Opsporing Verzocht gevraagd om informatie en antwoorden op  concrete vragen . Alle binnengekomen informatie heeft in combinatie met het rechercheonderzoek geleid tot de twee aanhoudingen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Tips
Meer informatie is nog altijd welkom. Wellicht is de stap naar de politie. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Mensen met relevante informatie kunnen zich op verschillende manieren melden bij de politie: